REIKI BEHANDELINGEN

Oorsprong en achtergrond van Reiki:

Reiki is ontstaan in het 19e-eeuwse Japan. Dr. Mikao Usui ontwikkelde de methode van handoplegging. Reiki kwam via een studente van Dr. Usui Hawayo Takata, naar Hawaii en later introduceerde mevrouw Takata Reiki in de westerse wereld. In 1984 kwam Reiki in Nederland via Reikimaster Inger Droog. Mijn eigen Reiki graad heb ik behaald bij Annette Verhoeven-Surquin, Reikimaster volgens het 'Traditional Usui System of Natural Healing'.

 

Reiki betekent letterlijk 'universele levensenergie', Rei is universeel en Ki (Chi) is energie. Alles bestaat uit energie en alles wat leeft voelt die energie door het lichaam stromen. Denk maar eens aan hoe energiek je je voelt als je blij en gezond bent en hoe anders de energie in je lijf voelt als je bijvoorbeeld een griepje hebt. Door ons drukke, gehaaste bestaan ervaren we stressklachten, dit kan spanning in je spieren zijn, die tot pijn leidt of bijvoorbeeld hoofdpijn. Dit zijn letterlijk knopen in de energiestromen, ook wel blokkades genoemd.

Het effect van Reiki is dat het zorgt voor stressreductie en ontspanning. De energie kan dan weer vrijelijk door het lichaam stromen. De klachten, waarbij Reiki behandelingen helpen, zijn onder andere rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, nervositeit, stress of niet lekker in je vel zitten.

Mensen kunnen verschillende ervaringen hebben tijdens de behandeling, soms voelt men de handen van de behandelaar als warm, een andere keer weer als aangenaam koel. Sommige mensen voelen pulserende golven op de plek waar de behandelaar zijn of haar handen houdt, sommigen voelen tintelingen. De meeste mensen vertellen mij dat zij tijdens de behandeling alle stress voelen wegvloeien en dat zij daarna een diep gevoel van ontspanning ervaren. Bij sommige mensen komen door de behandeling emoties los of voelen zij zich erg vermoeid. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam, alle vastgehouden energie gaat stromen en moet eruit. Het kan voorkomen dat de klachten eerst iets erger worden voordat ze verdwijnen.

Andere effecten van de behandeling die klanten rapporteerden, zijn een diepere slaap, actievere darmen, een helder hoofd en een zacht en ontspannen lichaam. Op emotioneel gebied kan men meer evenwichtigheid gaan ervaren en een vermindering van angst, irritatie, ongeduld en stress .

Behandelingen en Prijzen:

Tijdens de behandeling ligt of zit u ontspannen en houd ik mijn handen op of boven uw lichaam. De reiki-energie stroomt via mijn handen door uw lichaam. De reiki-energie brengt het energieveld rondom het lichaam in balans en verlicht fysieke en emotionele klachten.

 

Liggende behandeling 90 minuten:           € 50.00

Verkorte behandeling 40 minuten:            € 30.00

De verkorte behandeling kan ook zittend op een stoel gedaan worden.

Voor een afspraak kunt u mij bellen: 06 44 858 040

© 2017 Penny Paanakker

Email: p.paanakker@inter.nl.net

Tel: 06-44858040

KvK 32129039